Pascal Smet vaakst gegoogelde Brusselse politicus

© PhotoNews
| Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

Van alle Brusselse politici werd Pascal Smet (SP.A) het afgelopen jaar het vaakst gegoogeld. De minister van Mobiliteit en Openbare Werken houdt in de meest trending zoekopdrachten van 2018 zijn collega's Céline Fremault (CDH) en Guy Vanhengel (Open VLD) achter zich. In het lijstje van de 'Bekende Belgen' staat de overleden Brusselse zangeres Maurane helemaal bovenaan.

In de laatste peiling van Le Soir en Het Laatste Nieuws moest Pascal Smet het nog afleggen tegen zijn Brusselse collega's. Maar zijn naam werd in 2018 wel het vaakst in uw zoekbalk getypt. Verder in de lijst vinden we aan Nederlandstalige kant nog Guy Vanhengel op plaats drie. Bianca Debaets (CD&V) staat op de zevende plek.

Top vijf meest trending Brusselse politici:

  1. Pascal Smet (SP.A)
  2. Céline Fremault (CDH)
  3. Guy Vanhengel (Open VLD)
  4. Rudi Vervoort (PS)
  5. Didier Gosuin (Défi)

Uit de eindejaarslijst Google Year in Search valt ook de eerste plaats voor Maurane op in 'Meest trending Bekende Belgen in 2018'. De Brusselse zangeres werd in mei levenloos aangetroffen in haar appartement in Schaarbeek. Maurane werd vaker gegoogeld dan journaliste Bo van Spilbeeck en acteur Boris Van Severen.

Maar 2018 was natuurlijk het jaar waarin de Rode Duivels het land in vervoering brachten met de beste Belgische prestatie ooit op een WK voetbal. De meest populaire zoekterm in ons land was dan ook 'WK 2018'. Onder de Rode Duivels zelf haalde Eden Hazard het makkelijk van zijn collega's.

Met Dedryck Boyata (5ste), Adnan Januzaj (7ste) en Vincent Kompany (10ste) haalden ook drie Brusselaars de top 10. Opvallende afwezige daarin is Romelu Lukaku.

De meest trending voetbalploeg ten slotte is RSC Anderlecht, die rivalen Club Brugge en Standard naar plaatsen twee en drie verwijst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?