PTB-PVDA lanceert persoonlijke aanval op MR-parlementslid

© PhotoNews
| Youssef Handichi, tweede plaats voor PTB op de lijst voor het Brussels Parlement voor de verkiezingen van 26 mei 2019.

Brussels parlementslid Youssef Handichi (PTB-PVDA) begon tijdens de plenaire zitting plots over de persoonlijke rijkdom van de vader van een MR-parlementslid. De nieuwe parlementsvoorzitter Rachid Madrane (PS) besloot de tussenkomst te schrappen in het verslag.

Handichi ondervroeg minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) over de slimme kilometerheffing die in het regeerakkoord is opgenomen. Hij hekelde dat de Brusselaars in die formule ook zouden moeten betalen en haalde daarbij plots uit naar parlementslid Alexia Bertrand (MR). Handichi wees erop dat de vader van Bertrand bijzonder rijk was. Handichi kon zijn redenering niet afmaken, maar leek te insinueren dat de financiering van mobiliteitsbeleid beter in die hoek kon gezocht worden. Luc Bertrand is voorzitter van de holding Ackermans & Van Haaren.

Alexia Bertrand, lijsttrekker voor Open MR in Sint-Pieters-Woluwe

De plotse persoonlijke uitval zorgde voor gejoel en protest in het parlement. Onder meer Vincent De Wolf (MR) wees erop dat de aanval een parlementslid onwaardig is. Bertrand zelf wees erop dat de uithaal typisch is voor de politieke stijl van PTB-PVDA, “een partij die er vooral op uit is om mensen tegen elkaar op te zetten.”

Parlementsvoorzitter Rachid Madrane riep Handichi tot de orde en vroeg om respect in de debatten. Hij besloot ook om de aanval te schrappen in het verslag van de tussenkomst van Handichi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?