Blokkade van VVB-chauffeurs aan de Wetstraat uit protest.

PTB-PVDA wil financiële compensatie voor Uber-chauffeurs

JP
© BRUZZ
30/11/2021

De partij PTB-PVDA dient met spoed een resolutie in om VVC-chauffeurs in moeilijkheden te compenseren. Dat doet ze na het arrest van een rechter in beroep dat oordeelde dat Uber in de illegaliteit opereerde. Uber besloot daarop de Brusselse markt te verlaten, waardoor de (zelfstandige) chauffeurs zonder inkomen vielen.

De PTB is niet bereid een "tijdelijke legalisering van Uber" te steunen. Dat zei PTB-parlementslid Youssef Handichi toen hem werd gevraagd naar de houding van zijn fractie in deze kwestie.

Verschillende meerderheidspartijen (maar niet de PS) dienden maandag een voorstel tot ordonnantie in om rittenaanbieder Uber tijdelijk opnieuw toe te laten op de Brusselse markt. Uber zou zo kunnen opereren tot de goedkeuring van de nieuwe taxiwetgeving (die een wettelijk kader creëert voor Uber en gelijkaardige bedrijven).

"We zijn het voorstel aan het analyseren, maar we zullen ons ertegen verzetten als het betekent dat de multinational Uber wordt gelegaliseerd, zelfs tijdelijk en met spoed," zegt PTB-parlementslid Handichi in La Capitale.

In plaats daarvan wil de uiterst linkse partij liever een vergoeding toekennen de chauffeurs die een deel van hun werkgelegenheid zijn verloren. Samen met de sector wil hij vervolgens werken aan een duurzame oplossing.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni