awel merci

Raadslid Luc Demullier leest dat hij geen raadslid is

© Photonews
| Luc Demullier.

Tijdens de jongste gemeenteraad in Sint-Agatha-Berchem toonde raadslid Luc Demullier zich verbolgen over een mededeling in het gemeentelijke infoblad Berchem News.

Bij de artikels van de politieke tribune stond letterlijk: ‘Sinds de uittreding van Dhr. Demullier als raadslid wordt de N-VA momenteel niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Daarom kunnen we tijdelijk geen tekst van deze groep publiceren.’

Demullier heeft echter nooit zijn ontslag aangeboden als gemeenteraadslid. “Ik weet niet waar u dit vandaan haalt,” stelde Demullier, die, mocht hij dan geen partijkaart meer hebben het recht heeft om zijn kiezers te blijven vertegenwoordigen tot december 2018, bij de installatie van een nieuw gemeentebestuur.

Mogelijk heeft de gemeentesecretaris, de communicatiedienst of een andere auteur zich vergist op basis van ‘slechte’ lectuur van een voorjaarsartikel over het afscheid van Demullier van de N-VA in BRUZZ. “Zelfs indien ik geen raadslid en fractieleider meer mocht zijn, heeft de N-VA het recht een tekst te publiceren in deze rubriek.” Demullier krijgt een recht van antwoord, maar weliswaar pas ‘na de sperperiode’.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?