Roberti neemt ontslag als burgemeester Vorst, El Hamidine volgt hem op

Stéphane Roberti
Stéphane Roberti (Ecolo) neemt na een lange afwezigheid ontslag als burgemeester
Stéphane Roberti (Ecolo) neemt na een lange afwezigheid ontslag als burgemeester
Updated: 09-02-2022 - 12:28

Stéphane Roberti (Ecolo), burgemeester van Vorst sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, legt vandaag om gezondheidsredenen zijn functie neer. Hij was al sinds november 2020 afwezig. Mariam El Hamidine, de huidige waarnemend burgemeester, zal worden voorgesteld als burgemeester van Vorst.

Stéphane Roberti is sinds november 2020 met ziekteverlof en had gehoopt zijn taken te kunnen hervatten. Omdat het er niet naar uitziet dat hij op korte termijn zijn taken kan hervatten, heeft hij besloten ontslag te nemen in het belang van het functioneren van de gemeente. Hij zal dus geen deel meer uitmaken van het college van burgemeester en schepenen, noch van de gemeenteraad, laat de lokale afdeling van Ecolo weten in een persbericht.

Mariam El Hamidine, burgemeester ad interim in Vorst lg
© Ecolo Vorst
| Mariam El Hamidine zal Stéphane Roberti opvolgen als burgemeester van Vorst

Tijdens zijn afwezigheid heeft het gemeentecollege verder gewerkt met Mariam El Hamidine (Ecolo) als waarnemend burgemeester. Ecolo heeft beslist dat zij die rol nu zal voortzetten. "Het is een eer om aan het hoofd van de gemeente te staan na Stéphane. Zoals ik het afgelopen jaar heb gedaan, zal ik de rol die mij is toevertrouwd met hart en ziel op mij blijven nemen," zegt El Hamidine.

"Ik wil vooral verder werken aan de projecten waar we nu al mee bezig zijn, zoals de ontwikkeling van de ABY-site, rond de Abdij van Vorst," legt de Ecolo-politica uit. "Ook de manier waarop we aan politiek doen vind ik belangrijk: we betrekken de burgers bij beslissingen, onder meer met onze burgerraad."

De afgelopen maanden werd het doorbetaalde burgemeesterssalaris van Roberti een twistappel. Uit een juridische analyse bleek dat Roberti zijn salaris niet kon blijven ontvangen. In plaats daarvan zou hij een ziekenfondsuitkering wegens arbeidsongeschiktheid moeten ontvangen. Volgens een kabinetsmedewerker van Roberti was de situatie rond zijn loon steeds in overeenstemming met voogdijminister Bernard Clerfayt (Défi).

Voor hij burgemeester werd van Vorst was Roberti lid van de OCMW-raad (sinds 2001) en voorzitter van het OCMW (sinds 2007).

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?