Burgemeester Roberti verlengt zijn afwezigheid tot april

© Belgaimage
| Stéphane Roberti (Ecolo), zittend burgemeester van Vorst.

Hoewel zijn terugkeer aanvankelijk gepland was voor 18 januari, heeft Stéphane Roberti (Ecolo), de zittende burgemeester van Vorst, onlangs een nieuw medisch attest ingediend. Dat betekent dat zijn afwezigheid met drie maanden wordt verlengd.

Burgemeester Roberti is sinds medio november 2020 afwezig, eerst om persoonlijke redenen en vervolgens om gezondheidsredenen. Onlangs heeft hij een nieuw medisch attest ingediend. Hoewel zijn terugkeer gepland was voor 18 januari, zal de burgemeester zijn ambt niet vóór april hervatten. Dat schrijft La Capitale en bevestigt zijn woordvoerster aan BRUZZ.

Roberti lijdt aan een burn-out, een ziekte waarvoor moeilijk een datum van verbetering kan worden vastgesteld. In zijn afwezigheid zal Mariam El Hamidine (Ecolo) tot nader order zijn taken blijven vervullen.

Eerder werden vanuit de oppositie vragen gesteld over het doorlopende burgemeesterssalaris. Op verzoek van gemeentesecretaris Betty Moens heeft het advocatenkantoor Bourtembourg & Co, dat gespecialiseerd is in publiek- en administratief recht, het salaris van de zittende burgemeester geanalyseerd.

Eind december werd het als advies uitgebracht dat Roberti van de ziekenfondsverzekering een vergoeding wegens arbeidsongeschiktheid zal ontvangen en niet zijn volledige salaris voor de duur van zijn ziekte. Dit advies werd vervolgens op verzoek van Brussels minister Bernard Clerfayt (DéFI) ter interpretatie voorgelegd aan de Brusselse gemeentebesturen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?