Rudi Vervoort wisselt opnieuw van kabinetschef

© PhotoNews
| Minister-president Rudi Vervoort (PS)

Pas een half jaar na zijn aanstelling stapt Raphaël Jehotte al op als kabinetschef van Rudi Vervoort (PS). De minister-president krijgt met Eric Mercenier een nieuwe toeverlaat. Mercenier was al vijf jaar kabinetschef van Rachid Madrane (PS).

Volgens BX1 stopt Jehotte uit 'familiale overwegingen' als kabinetschef van Vervoort. Zijn partner is ook actief in de Brusselse politiek. Het is nog niet duidelijk waar Jehotte nu aan de slag gaat. Tijdens de formatiegesprekken in juli was Jehotte nog sterk betrokken bij de overlegrondes en het opstellen van het regeerakkoord.

In januari werd Jehotte aangesteld als kabinetschef nadat zijn voorgangster Sylvie Lahy onverwacht ontslag nam. Zij was zelf ook nog maar drie jaar aan de slag.

Ervaren vervanger

Nu krijgt Vervoort met Eric Mercenier een ervaren vervanger in zijn schoot. Mercenier werkte de voorbije twaalf jaar op diverse kabinetten van de PS. De afgelopen vijf jaar was hij kabinetschef Rachid Madrane (PS), die minister is in de Franse gemeenschapsregering. Madrane is sinds juli ook Brussels parlementsvoorzitter.

Mercenier woont in Ukkel, studeerde rechten en politieke wetenschappen aan de ULB en behaalde een diploma aan Solvay. Madrane beschrijft hem aan BX1 als een "uitstekende onderhandelaar".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?