© Gemeente Sint-Gillis | Saïd Ahruil, de nieuwe schepen van Sport in Sint-Gillis

Saïd Ahruil vervangt Cathy Marcus als schepen in Sint-Gillis

KVDP
© BRUZZ
13/05/2022

Gemeenteraadslid Saïd Ahruil neemt de schepensjerp van Cathy Marcus over. Die diende haar ontslag in nadat ze naast de burgemeesterssjerp greep. Ahruil is bevoegd voor Sport, Burgerlijke Stand en Bevolking.

In december vorig jaar moest de lokale PS-afdeling in Sint-Gillis een opvolger kiezen voor huidig burgemeester Charles Picqué. Die had in 2018 al aangegeven dat hij halverwege de bestuursperiode de sjerp zou doorgeven aan een partijgenoot. Schepen Cathy Marcus haalde dertig procent van de stemmen, haar collega Jean Spinette vijftig procent. Hij zal vanaf mei dit jaar de plaats van Picqué innemen aan het Van Meenenplein.

Voor Marcus was de teleurstelling zo groot dat ze haar ontslag indiende, waarop de plaatselijke PS ook een nieuwe schepen moest vinden. Intussen is bekend wie haar in het college opvolgt: Saïd Ahruil. Hij neemt niet al haar bevoegdheden over.

Huisvesting, Sociale Zaken en Personeel zijn nu bevoegdheden van Yasmina Nekhoul (PS). Ahruil wordt schepen van Burgerlijke Stand, Bevolking en Sport. "Ik wil een sportief beleid voeren met een sterkere focus op sportieve infrastructuur die jongeren een emanciperende functie biedt," zegt de nieuwe schepen in een persbericht van de gemeente.

43411715_242409109775557_4947273034697277440_n.png
© Liste du Bourgmestre Charles Picqué | In 2018 raakte Ahruil verkozen vanop de elfde plaats op de lijst van burgemeester Charles Picqué.

Ahruil heeft Marokkaanse roots en kwam op tweejarige leeftijd aan in België. Hij is al lang actief in Sint-Gillis en heeft onder meer als animator en coördinator gewerkt in een jeugdhuis in de Bethlehemwijk. Op 28-jarige leeftijd begon hij zich ook bij de Franstalige socialisten te engageren. Hij raakte in 2000, 2006 en 2012 verkozen als schepen en is sinds 2018 gemeenteraadslid.

"Saïd Ahruil was op jonge leeftijd heel actief in het verenigingsleven en zette activiteiten op voor jongeren", zegt het college nog in een persbericht. "Als schepen, een functie die hij tot 2018 vervuld heeft, heeft hij veel projecten gerealiseerd."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Politiek, Cathy Marcus, Charles Picqué

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie