| Het zwembad kreeg een nieuwe bodem.

Scholen uit Vorst voorlopig nog welkom in zwembad Sint-Gillis

RVE
© BRUZZ
23/08/2018

Er is nog voldoende capaciteit in het Victor Boinzwembad in Sint-Gillis om scholen uit andere gemeenten, zoals Vorst, te ontvangen. “Zelfs als we absolute voorrang geven aan scholen op ons grondgebied, dan nog is er genoeg plaats voor de rest,” klinkt het bij de bevoegd schepen in Sint-Gillis.

In juni maakte schepen van Sport in Sint Gillis Cathy Marcus (PS) bekend dat er een nieuw reglement zou komen voor het Victor Boinzwembad. Voortaan zouden enkel scholieren uit Sint-Gillis voorrang krijgen. Dat zou meteen ook betekenen dat er geen plaats meer is voor scholieren uit Vorst, die nu vaak gebruik maken van het zwembad.

“Maar dat laatste is een misverstand,” verzekert Marcus nu. “De nieuwe reglementering is nog niet eens goedgekeurd door de gemeenteraad. Daarenboven zou er, zelfs mét voorrang voor de kinderen uit Sint-Gillis, nog altijd genoeg plaats zijn voor de kinderen uit Vorst.”

‘Oef’

Vorsts burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) is gerustgesteld. “Toen we hoorden dat de Vorstse kinderen ‘niet meer welkom’ zouden zijn, zijn we meteen gaan praten met het college van Sint-Gillis. Zij hebben het ons verzekerd: de kleine Vorstenaren mogen op beide oren slapen en gaan zwemmen in onze buurgemeente.”

Toch heeft Marcus de nieuwe reglementering voorgesteld met een reden, die ze ook vandaag bevestigt. “De bevolking van Sint-Gillis groeit snel. Het is een kleine gemeente en dus blijft het belangrijk dat we onze eigen infrastructuur voor de bewoners vrijwaren. De nieuwe regelgeving zal er dus wel moeten komen.”

Zal de gemeente op een dag misschien dan toch de deuren van Victor Boin moeten sluiten voor kleine Vorstenaren? “We gaan er alles aan doen om dat te voorkomen,” besluit Marcus. “Maar het blijft een mogelijkheid.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Politiek , Onderwijs , Sport , Victor Boinzwembad , Cathy Marcus , Marc-Jean Ghyssels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni