| Het zwembad kreeg tijdens de werken een nieuwe bodem.

Scholen uit Vorst niet langer welkom in zwembad Sint-Gillis

VT
© BRUZZ
29/06/2018

Tot voor kort waren leerlingen uit Vorst, waar geen zwembad is, welkom voor lessen in het Victor Boinzwembad van buurgemeente Sint-Gillis. Daar komt nu verandering in, want het schepencollege van die laatste gemeente heeft het reglement aangepast “Er is geen plaats meer,” aldus schepen van Sport Cathy Marcus (PS).

Het oude reglement bepaalde dat de leerlingen van scholen uit Vorst als tweede prioriteit kregen om in het water te plonzen. Die regel is nu geschrapt. “Er zijn 700 leerlingen bijgekomen in onze gemeente, als we het bad ook openstellen voor scholen uit andere gemeenten, zou er geen plaats meer zijn voor de burgers van Sint-Gillis,” zegt Marcus aan BRUZZ. “We moeten eerst aan de eigen vraag tegemoetkomen.”

Ze voegt eraan toe dat de scholen in Vorst op voorhand geïnformeerd werden over de beslissing en dat ze een regeling kunnen afspreken met een ander zwembad.

Oppositielid Vincent Henderick (CDH) is kritisch over de beslissing. “Het gaat in tegen de hervorming van de Cocof (de Franse Gemeenschapscommissie, red.) die als doel heeft om sportinfrastructuur, die gefinancierd wordt met publieke middelen, open te stellen voor iedereen,” zegt hij aan La Dernière Heure. “De renovatie van zwembad werd namelijk betaald door verschillende niveaus.”

De art-decoparel opende begin dit jaar na een renovatie opnieuw de deuren. Die gaan wel weer dicht in 2020, want dan staat er een tweede reeks werken gepland. Die zouden zo’n twee jaar duren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Onderwijs , Victor Boin , Victor Boinzwembad , Cathy Marcus , Vincent Henderick

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni