| Brussels burgemeester Philippe Close (PS) verwacht door de coronacrisis ook een begrotingstekort in 2021.

Stad Brussel kijkt aan tegen begrotingstekort van 12,5 miljoen euro

© Belga
10/11/2020

Het begrotingsoverschot van 95.000 euro dat de stad Brussel had vooropgesteld voor 2020 is omgeslagen naar een begrotingstekort van 12,5 miljoen euro. De coronacrisis zorgt mee voor het nieuwe onevenwicht in de begroting. Dat maakte Brussels burgemeester Philippe Close (PS) maandag bekend op de gemeenteraad.

In de strijd tegen het coronavirus gaf de stad Brussel al 3,3 miljoen euro uit, maar kon het tegelijkertijd ook al 1,5 miljoen aan uitgaven besparen. Dat betekent dus een stijging van de uitgaven van 1,8 miljoen euro. Daarbovenop komt nog eens een daling van 10,7 miljoen euro van de geraamde inkomsten.

Ook tekort verwacht in 2021

"Het gaat om een belangrijk tekort, maar eentje dat berekend is. We willen ervoor zorgen dat de openbare diensten en de jobs in deze sector ondersteund worden en we tegelijkertijd ook onze stad economisch kunnen ondersteunen," stelt burgemeester Close (PS).

"Er is geen enkele gemeente die zo sterk tussenkomt als de stad Brussel om de ziekenhuissector te ondersteunen," benadrukte hij verder tijdens de gemeenteraad. De buitengewone begroting van 2020 gaat van 149,1 miljoen euro naar 156,9 miljoen euro. In het nieuwe jaar 2021 zorgen de coronacrisis en de bijkomende investeringen meer dan waarschijnlijk opnieuw voor een begrotingstekort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , begrotingstekort , Stad Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni