Stad Brussel wil in komende dagen nieuw begrotingsakkoord hebben

© PhotoNews
| Philippe Close (PS) tijdens een gemeenteraad in precoronatijden.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en zijn schepencollege wil aan het einde van deze week of ten laatste volgende week een akkoord hebben over de begroting voor het jaar 2022. Dat maakte de Close maandag bekend op de Brusselse gemeenteraad. De oppositie klaagt dat er pas zo laat een begroting wordt voorgesteld.

Op de agenda van de gemeenteraad van de stad Brussel moesten enkele voorlopige twaalfden goedgekeurd worden die betrekking hebben op de stadswachters van BRAVVO. Zo kunnen zij hun functies blijven uitoefenen en daarvoor betaald worden, in afwachting van de definitieve begroting. Die punten op de agenda waren voor oppositieleden David Weytsman (MR) en Mathias Vanden Borre (N-VA) een reden om de late begroting van Brussel-stad in vraag te stellen.

"We zijn stilaan een van de laatste Brusselse gemeenten die haar begroting moet indienen, wanneer zal deze gepresenteerd worden," vroeg Weytsman zich af. Bij Vanden Borre klonk de teleurstelling dat Brussel-stad niet langer een goede leerling is en waarschijnlijk geen begroting op orde zal presenteren. "De financiƫle dramatische van het gewest dreigt nu ook Brussel-stad te besmetten. Het is ongezien dat Brussel-stad zo lang uitstel vraagt om een begroting goed te keuren", stelde de N-VA'er.

Burgemeester Close was kort in zijn antwoord en probeerde iedereen gerust te stellen: "We hopen deze week of ten laatste volgende week onze begroting aan te nemen. De gemeenteraadszitting voor de paasvakantie zal in het teken staan van de begroting van de stad Brussel," zei hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?