'Stop die onzin': corona veroorzaakt spanningen binnen Open VLD

© PhotoNews
| Els Ampe, Vlaams Parlementslid en kandidaat-voorzitter voor Open VLD.

De coronacrisis zet iedereen op scherp. En dus ontsnappen ook de politieke partijen niet aan wat interne discussie. Bij de Brusselse Open VLD kreeg Els Ampe een veeg uit de pan.

Toen Els Ampe (Open VLD), Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid voor Brussel-Stad, suggereerde dat het tijd wordt om het 5G-netwerk uit te rollen om iedereen van snel internet te voorzien in de coronacrisis, was haar Brusselse partijgenoot Guy Vanhengel kortaf. "Els, stop die onzin", reageerde hij op Twitter.

Ampe reageerde op haar beurt dat Vanhengel als voormalig Brussels minister van Begroting een "gigantische put achterliet in de Brusselse begroting". Vanhengel heeft Ampe dan maar van zijn Twitter-account geblokkeerd.

Vooraleer 5G kan worden ingevoerd in Brussel wachten er nog wel wat hinderenissen. Er is binnen het Brussels gewest nog steeds geen akkoord over de stralingsnormen. Maar daarnaast moet de federale overheid ook nog een veiling organiseren waarop de telecom-operatoren kunnen intekenen. En dat kan alleen nadat er een akkoord is over de verdeling van de opbrengst van die veiling. Zowel de federale overheid, als de verschillende gewesten moeten een stuk van die koek krijgen. En wie wat krijgt is nog lang niet duidelijk.

Facebook-Live

Ampe vond vorige week al dat "de politiek de coronacrisis onderschatte" en suggereerde toen een heleboel maatregelen zoals het stopzetten van cash-betalingen en een quarantaine voor elke 65-plusser. Dagelijks houdt ze ook een Facebook-livesessie om vragen over het coronavirus te beantwoorden.

Om een 5G-netwerk uit te rollen, moeten de stralingsnormen in het Brussels Gewest eerst worden versoepeld via een nieuwe ordonnantie. Daar is nog geen akkoord over bereikt.

Ampe beantwoordt dagelijks vragen over corona op haar Facebookpagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?