© PhotoNews | El Khannouss zou een forse schadevergoeding moeten betalen.

Kandidaat-gemeentesecretaris Lahy eist fikse schadevergoeding van El Khannouss

JP
© BRUZZ
26/05/2023

Sylvie Lahy, kandidaat-gemeentesecretaris voor de gemeente Molenbeek, heeft gemeenteraadslid Ahmed El Khannouss (Molenbeek Autrement) aangeklaagd. Ze eist een forse schadevergoeding vanwege de geleden reputatieschade door zijn opmerkingen op sociale media en in de pers. Ze vraagt onder andere om tien procent van het salaris dat ze gehad zou hebben als gemeentesecretaris, uit te betalen tot aan haar pensioen.

Lahy, die zich kandidaat had gesteld voor de functie van Molenbeeks gemeentesecretaris, klaagt Molenbeeks gemeenteraadslid Ahmed El Khannouss aan omdat hij haar reputatie zou hebben beschadigd en haar kans op ander werk vinden heeft verminderd. Voor dat laatste vraagt ze ook nog 25.000 euro als vergoeding. Dat schrijft de RTBF en dat bevestigen de betrokken partijen aan BRUZZ.

"Lahy heeft deelgenomen aan een selectie met vier hooggeplaatste ambtenaren en kwam als beste uit de bus," zegt haar advocaat, Marc Uyttendaele. "We weten dat het er in de politiek soms hard aan toe gaat, maar mijn cliënte is geen politica, ze is een ambtenaar. Ze heeft nooit een politieke speler willen zijn."

'Lastercampagne'

Ter herinnering: de Molenbeekse gemeenteraad stemde recent met een nipte meerderheid tegen de benoeming van Lahy als gemeentesecretaris. Ze stelt dat dit door toedoen van El Khannouss kwam, hij had tenslotte in de pers en op sociale media bezwaar gemaakt tegen haar politieke verleden. Lahy werkte voor verschillende bekende PS-politici, El Khannouss zag liever iemand met een neutraler profiel.

Lahy gelooft dat ze het slachtoffer is geworden van een lastercampagne en beschuldigt El Khannouss van intimidatie. Zo voerde hij een campagne op sociale media waarin hij stelt te strijden tegen 'vriendjespolitiek' en 'voor goed bestuur'. Hij plaatste onder andere een foto van Lahy op Facebook, waar de letters 'NON' bij staan.

El Khannouss zal met zijn advocaat in verweer gaan tegen de beschuldigingen. De zaak wordt in juni ingeleid bij de burgerlijke rechtbank van Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie