Bart Somers, Alexander De Croo, Gwendolyn Rutten, Patrick Dewael en Bart Tommelein (Open VLD)

| Treedt Bart Tommelein (Open VLD) (rechts op de foto) straks uit de voetsporen van huidig voorzitter Gwendolyn Rutten?

Tommelein: ‘Ga me niet bewust afzetten tegen Els Ampe’

GR
© BRUZZ
08/01/2020

Bart Tommelein (Open VLD) heeft gereageerd op de beslissing van Els Ampe (Open VLD) om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de partij. “Ik wens haar succes toe en ik hoop op een correcte strijd om het voorzitterschap van de Open VLD. Maar ik ga me niet bewust afzetten tegen haar, zoals zij dat doet bij mij”, waarmee Tommelein toch meteen een prik uitdeelde.

De Brusselse Els Ampe maakte vandaag bekend dat ze graag Gwendolyn Rutten wil opvolgen als voorzitter van de Open VLD. Ze onderschreef haar eigen kandidatuur met argumenten zoals haar wens om een vrouw aan het hoofd van de partij te houden en haar achtergrond als ‘non-establishment’.

De voorzittersverkiezingen van de Open VLD staan gepland in maart. Voorlopig neemt Ampe het daarin uitsluitend op tegen Bart Tommelein. Hij is burgemeester van Oostende en was in zijn politieke loopbaan al verschillende malen Vlaams minister, viceminister-president in de Vlaamse regering en fractievoorzitter in de Kamer.

‘Zie mezelf als een echte bruggenbouwer'

Hij draait al jarenlang mee aan de top bij de Open VLD en maakt zo deel uit van het establishment waar Els Ampe zich graag tegen wil afzetten. “Het klopt dat ik nauw verbonden ben met het partijapparaat. Maar in al mijn functies ben ik democratisch door de leden of de kiezer verkozen. Als je zoals mij al verschillende watertjes hebt doorzwommen, dan ben je onderdeel van het establishment. Ik schaam mij daar niet voor en ga daar zelf zeker geen andere mensen op afrekenen. Het is ook absoluut niet mijn bedoeling om mij tegen haar af te zetten”, sneerde Tommelein toch meteen richting Ampe.

"Tussen Els en mij zitten niet zoveel verschillen, al heb ik misschien wat meer ervaring en ben ik een echte teamspeler."

Bart Tommelein, kandidaat-voorzitter Open VLD

Vlaams minister Tommelein wil een beter overleg tussen de gewesten op het vlak van successierechten. © tommelein.com

Tommelein wenst Ampe verder succes toe en hoopt op een eerlijke strijd, maar ondertussen laat hij het in een interview met persagentschap Belga wel niet na om zijn eigen kwaliteiten in de verf te zetten.

“Tussen Els en mij zitten niet zoveel verschillen, al heb ik misschien wat meer ervaring en ben ik een echte teamspeler. Ik zie mezelf als een bruggenbouwer en een goede coach die mensen kan verbinden en samenbrengen. En dat zijn volgens mij de eigenschappen waarover een voorzitter moet beschikkken.”

Beluister hieronder het volledige interview met Tommelein:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Bart Tommelein , Els Ampe , voorzittersverkiezingen Open VLD , Gwendolyn Rutten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni