Trouw- en feestsector komt samen aan MR-hoofdkwartier

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 5 augustus 2020
Updated: 05-08-2020 - 13:59

De trouw- en feestsector wil meer steun van de overheid. Daarom is een dertigtal vertegenwoordigers van de sector in Brussel samengekomen voor het hoofdkantoor van de MR van minister Denis Ducarme.

Bij de actie zijn verschillende actoren uit de sector aanwezig: zaaleigenaren, traiteurs en trouwplanners. Allemaal zijn ze een groot deel van of zelfs al hun opdrachten kwijtgeraakt door de coronacrisis. De meeste huwelijksfeesten tot september werden al geannuleerd, maar nu beginnen ook mensen die in december een feest zouden geven te twijfelen, klinkt het.

De sector vraagt steunmaatregelen van de overheid. Er zijn zo'n dertig personen aanwezig bij de actie, waaronder ook verschillende Brusselse vertegenwoordigers. Minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO's Denis Ducarme zal hen om 13u ontvangen om naar hun klachten te luisteren.

“Mensen die nu een trouw willen organiseren, gaan dat elders doen,” vertelt Mourad Belhaj (45), eigenaar van feestzaal Dar Salam in Molenbeek “Ze gaan op zoek naar een zaal in Nederland of Frankrijk, waar meer mag.”

Ook de evenementen die zouden doorgaan in de feestzalen van Tahri (36), Salle Royale in Molenbeek en Salle Delia in Vorst, werden bijna allemaal geannuleerd. “Normaal kunnen we nog evenementen voor bedrijven organiseren,” legt hij uit. “Maar omdat nog veel mensen van thuis werken, vallen ook die opdrachten weg.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?