Twee kandidaten voorzitterschap van Brusselse Défi

© Défi
| Deborah Lorenzino is de uitdager van Michaël Vossaert.

Voorlopig zijn er twee kandidaten om voorzitter te worden van de Brusselse afdeling van Défi. Huidig voorzitter Michaël Vossaert hoopt zijn termijn te kunnen verlengen. Het Molenbeekse gemeenteraadslid wordt op de verkiezing van 26 januari uitgedaagd door Schaarbeeks schepen Deborah Lorenzino.

Daarover bericht de RTBF vrijdag.

Sinds François De Smet nationaal voorzitter werd, lijkt er iets te bewegen binnen Défi. Dat vindt ook Deborah Lorenzino, die tot afgelopen zomer voorzitster was van de jongerenpartij van de links-liberalen. Niet toevallig focust de Schaarbeekse politica zich dan ook op de jeugd.

"Te veel jongeren leveren in onzekere toestanden. Ze zijn onvoldoende opgeleid en vinden geen werk. Voor die jongeren moeten we ambitie hebben", aldus de 33-jarige Lorenzino. De schepen is voorstander van een stadstol, hoopt Brussel te vergroenen en wil de Brusselse instellingen ontwarren. "Het is nu te complex", vindt ze.

Over de grenzen van het kanaal

Vossaert leidt de Brusselse afdeling van Défi sinds het aftreden van Caroline Persoons in 2017. Ook hij breekt een lans voor diversiteit en meer kansen voor jongeren. "Défi moet staan voor sociale cohesie. Het kanaal mag Brussel niet meer in twee splitsen. We moeten ons bekommeren om gemeenten als Ganshoren, Jette, Anderlecht en Molenbeek."

De leeftijdsgenoot van Lorenzino gooit ook zijn ervaring in de strijd. "Ik ben al voorzitter geweest en heb daar lessen uit getrokken", aldus Vossaert, die dichter bij het volk wil staan en anders aan politiek wil doen. "Door de thema's van onze miltanten hoog in het vaandel te dragen, de Défi-jongeren in het debat te betrekken en de banden tussen het Gewest en de gemeenten aan te halen."

Kandidaten voor het voorzitterschap kunnen zich tot 16 december melden. Op 26 januari volgend jaar kiest Défi zijn regionale voorzitters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?