20181003 Johan Van den Driessche (N-VA)

Van den Driessche geshockeerd over uitspraak dat extremisten buitenspel gezet zijn

© Belga
18/10/2018

"Wij zijn geshockeerd door de uitspraak van minister-president Vervoort (PS) dat de extremisten zondag buitenspel gezet zijn". Dat verklaarde N-VA-fractieleider Johan Van den Driessche na de beleidsverklaring van de Brusselse regeringsleider in het Brussels parlement. Van den Driessche vindt dat Vervoort te licht over de winst van de PVDA gaat.

Vervoort zei uit de uitslag van zondag te leren "dat de Brusselaars zich gekant hebben tegen extremen door hen te weren uit alle gemeenteraden. Daar mogen we trots op zijn!" Daarmee verwees hij naar het feit dat Vlaams Belang en de partij Islam geen enkele gemeenteraadszetel in de wacht wisten te slepen.

"Ik snap niet hoe hij zo licht over het feit kan gaan dat de PTB*PVDA bij de verkiezingen van twee naar 32 zetels is gegroeid", zegt Van den Driessche. De N-VA'er wijst erop dat de partij in de verkiezingscampagne een "zeer populistisch discours" hanteerde en dat de PVDA "dweept met ondemocratische regimes van onder meer Noord-Korea en Venezuela".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Johan Van den Driessche , Rudi Vervoort , beleidsverklaring , Brussels Parlement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni