Vervoort over bushalte Noordstation: 'Dit had vermeden kunnen worden'

© PhotoNews
| Rudi Vervoort, Brussels minister-president.

Brussels minister-president Rudi Vervoort is vooral voor de reizigers tevreden dat De Lijn de halte Noordstation opnieuw in gebruik zal nemen. Over de manier waarop dat gebeurde, is hij dat helemaal niet: "Dit slechte theaterstuk had vermeden kunnen worden."

Brussels minister-president Vervoort (PS) over het akkoord met De Lijn. 

"Zeggen dat alles er goed gaat is fout, maar het probleem opblazen hoeft ook niet. Als staatssecretaris Francken (N-VA) beslist om slechts een beperkt aantal dossiers per dag te verwerken, dan onderhoudt hij het probleem", stelt de Brusselse minister-president vast.

"Waar denk je dat mensen die geweigerd worden naartoe gaan? En dan zegt Francken dat we een aanzuigeffect creëren wanneer we ze helpen. Je ziet dat het een vicieuze cirkel is waar de migranten en de reizigers de dupe van zijn."

'Slecht theaterstuk'

Om de veiligheid te garanderen zal de Brusselse politie vanaf nu de hele dag patrouilleren in en rond het station. Daarnaast krijgt de controledienst van De Lijn ook een rechtstreekse verbinding met de politie. Ten slotte zal de drugsproblematiek in het CCN-gebouw worden aangepakt en komt er verlichting in de donkere hoeken.

Het zijn regels die de Brusselse minister-president al veel eerder had willen zien. "Dit slechte theaterstuk kon vermeden worden als de administraties hun werk hadden kunnen doen. Dan was dit slechte theaterstuk nooit opgevoerd", is Vervoort duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?