Vervoort wil tegen 1 oktober Covid Safe Ticket uitbreiden

Minister-president Rudi Vervoort (PS) op de persconferentie van 7 oktober 2020 met nieuwe maatregelen tegen covid-19 Minister-president Rudi Vervoort (PS) op de persconferentie van 7 oktober 2020 met nieuwe maatregelen tegen covid-19
© Belgaimage
© Belgaimage

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) hoopt dat hij met de andere deelstaten een samenwerkingsakkoord kan afsluiten om het Covid Safe Ticket te kunnen inzetten voor congressen, beurzen, grote concerten en nachtclubs en discotheken. Hij hoopt dat dit vanaf 1 oktober mogelijk is, verklaarde hij dinsdagmiddag op de Brusselse Franstalige regionale zender BX1.

Voor het gebruik van het Covid Safe Ticket is een samenwerkingsakkoord nodig met de andere deelstaten. "We verplichten de andere gewesten niet om hetzelfde te doen, maar de autonomie betekent dat wij dat wel moeten kunnen doen", vindt Vervoort.

Het inzetten van het instrument is volgens de Brusselse regeringsleider nodig voor de relance van de Brusselse economie. In tegenstelling tot de andere gewesten is de Brusselse economie een diensteneconomie en is er in het gewest slechts weinig productie-economie. De Brusselse economie is volgens hem afhankelijk van de andere gewesten en de internationale activiteit.

Nachtclubs

Daarom is het noodzakelijk dat de Europese instellingen heropstarten en dat er opnieuw congressen en beurzen kunnen plaatsvinden. Maar dat moet met de nodige sanitaire garanties gebeuren. In dat licht is voor Vervoort het Covid Safe Ticket een belangrijk instrument om de mensen te overtuigen dat dergelijke evenementen veilig kunnen doorgaan.

Vervoort is ook voorstander om het Covid Safe Ticket ook in te zetten voor de nachtclubs en discotheken: "Als ergens de sociale afstand niet kan worden gerespecteerd, is het daar wel." In een politiebesluit dat woensdag wordt gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, zal uiteen worden gezet wat de nieuwe regels zijn in verband met het Covid Safe Ticket.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?