VGC geeft groen licht voor scholenproject op site rijksadministratief centrum

© PhotoNews

Het VGC-college geeft groen licht voor de aanbesteding van een multifunctioneel scholenproject op de site van het rijksadministratief centrum in de Vijfhoek. Op de site komt een secundaire school, een basisschool, een kinderdagverblijf en sportinfrastructuur. De bouwkost voor het project wordt begroot op 23 miljoen euro.

Met het groen licht van het VGC-college is de eerste stap gezet om op de Pachecosite, aan het oude Rijksadministratief Centrum, een bouwproject te realiseren dat bestaat uit een secundaire school voor 350 leerlingen, een basisschool voor 220 leerlingen, een kinderdagverblijf voor 72 kinderen en sportinfrastructuur die ook na de schooluren zal worden opengesteld.

De beslissing maakt de weg vrij voor de start van een openbare aanbestedingsprocedure om een algemene aannemer aan te stellen. De bouwkost wordt begroot op ruim 23 miljoen euro gefinancierd via het Onderwijsfonds.

"Met dit eerste scholenbouwdossier van het nieuwe VGC-college zetten we een belangrijke nieuwe stap om bijkomende multifunctionele onderwijscapaciteit in hartje Brussel te realiseren," laat Gatz weten. "Daarmee tonen we aan dat we blijven inzetten op scholenbouw. De volgende stap in dit dossier is de aanduiding door het VGC-college van de aannemer."

De beslissing om een school te bouwen op die plek dateert al van de vorige legislatuur. Meer over het project leest u in een eerder artikel.

Pacheco
De school komt helemaal rechts op het luchtbeeld (aangeduid in oranje).
Pacheco rijksadministratief centrum vgc
Simulatiebeeld van de nieuwe school.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?