Voorlopig geen bijeenkomst parlementaire commissie Gezondheid

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Gilles Verstraeten.
Updated: 31-07-2020 - 19:59

Brussels parlementsleden Gilles Verstraeten (N-VA) en Bianca Debaets (CD&V) willen dat de commissie Gezondheid van het Brussels Parlement bijeenkomt over de tweede golf van besmetting met Covid-19. Verstraeten heeft een brief gestuurd naar commissievoorzitter Ibrahim Dönmez en heeft ook parlementsvoorzitter Rachid Madrane ingelicht. Dönmez laat weten daar voorlopig niet op in te gaan. "Als ik inschat dat het nodig is, neem ik het initiatief."

Verstraeten wil dat het Verenigd College toelichting komt geven. De vergadering kan volgens hem best digitaal verlopen.

"Gelet op de snel evoluerende en verontrustende situatie betreffende het aantal coronabesmettingen in het Brussels Gewest, het ondertussen duidelijke begin van een tweede golf besmettingen, het (mogelijke) verstrengen van een aantal veiligheidsmaatregelen in Brussel en de vraag van verschillende gezondheidsactoren om onder meer de testcapaciteit snel te verhogen", is het volgens de N-VA-fractie noodzakelijk om de commissie bijeen te roepen.

Debaets kwam met dezelfde oproep: “Voorlopig blijft het onduidelijkheid troef en ontbreekt elke gewestelijke aansturing, dus is het niet meer dan logisch dat collegeleden Maron en Van den Brandt tekst en uitleg komen geven."

'Voorlopig niet'

Commissievoorzitter Ibrahim Dönmez (PS) zegt aan BRUZZ de situatie op de voet te volgen, maar de commissie voorlopig niet bijeen te roepen. "Een overleg heeft enkel zin als minister Maron uitleg kan komen verschaffen, en de minister heeft laten weten dat voorlopig niet te zullen doen. Hij acht de situatie momenteel nog niet onrustbarend tot op dat niveau. "

"Veel parlementariërs zijn net met verlof, het is dus ook geen sinecure om het quorum te halen. Maar ik volg de situatie op. Als ik inschat dat het nodig is, zal ik het initiatief nemen om de commissie bij elkaar te roepen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?