Voorzitter Actiris: symbolische benoeming voor Groen

200130 Landry Mawungu
© Twitter
| Landry Mawungu wordt de nieuwe voorzitter bij Actiris, na voordracht door Groen.
© Twitter
| Landry Mawungu wordt de nieuwe voorzitter bij Actiris, na voordracht door Groen.
Updated: 30-01-2020 - 22:15

Na de MIVB krijgt Groen nu ook de voorzitter van arbeidsbemiddelaar Actiris. De Brusselse Groenen droegen Landry Mawungu voor, directeur van het Minderhedenforum.

Landry Mawungu (30) wordt voorzitter van de raad van bestuur bij arbeidsbemiddelaar Actiris, nadat Groen hem voordroeg. Dat verneemt De Tijd. Mawungu lost daarmee Bert Anciaux (One.brussels/SP.A) af. Hij is voorgedragen als onafhankelijk voorzitter, zegt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Mawungu is sinds 2017 directeur bij het Minderhedenforum. Die koepelorganisatie zal ophouden te bestaan in haar huidige vorm, zo besliste de Vlaamse regering. Er zal een nieuw samenwerkingsakkoord afgesloten worden.

Mysterycalls

Door zijn migratieroots is de aanstelling van Mawungu van symbolisch belang voor Groen, zo stelt De Tijd. Onderzoek toont aan dat Brusselaars met niet-Europese roots moeilijker werk vinden. Mawungu ondernam eerder bij het Minderforum actie tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Hij pleitte voor de invoering van praktijktests en mysterycalls.

Eerder kreeg Merlijn Erbuer, voormalig zakelijk directeur bij theater KVS, de voorzitterspost bij openbaarvervoersmaatschappij MIVB, na voordracht door Groen.

"Merlijn noch Landry is mandataris voor Groen", reageert de Brusselse afdeling van de ecologisten. "We kiezen bewust voor hen omwille van hun expertise en competenties. Daarmee zorgen we voor een trendbreuk op het vlak van politieke benoemingen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?