| De minister-president van de Franse gemeenschap Jean-Pierre Yvolet (MR).

Wallonië-Brussel: 'Alles in twee delen zal onze zorgen niet oplossen'

© Belga
27/09/2022

Het Franse taalgebied heeft tegen 2024 een volledige reorganisatie nodig om de doeltreffendheid van het overheidsbeleid en de duurzaamheid van de uitgaven te garanderen, maar "alles in tweeën delen" tussen Brussel en Wallonië is niet de oplossing. Dat heeft de Franstalige minister-president Pierre-Yves Jeholet dinsdag gezegd op het feest van de Franse Gemeenschap.

In een context van opeenvolgende crisissen (covid, de overstromingen, oorlog in Oekraïne, energiecrisis) en met een begroting die "de slagkracht verzwakt", "is dit niet langer het moment voor institutionele grillen", waarschuwde het MR-kopstuk tijdens in toespraak in het Brusselse stadhuis.

Terwijl de politieke leiders van Brussel en Wallonië in minder dan twee jaar een gemeenschappelijke routekaart voor het Franse taalgebied moeten opstellen, "is het enige wat ons zou moeten bezighouden de doeltreffendheid van ons overheidsbeleid en de duurzaamheid van onze uitgaven".

"Zal alles splitsen onze zorgen oplossen?", vroeg Jeholet zich af. "Ik ben er vandaag van overtuigd, waarschijnlijk meer dan gisteren, dat dit niet het geval zal zijn", beantwoordde hij zelf die vraag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni