Willy Ysabeaux, de 'Heroïx' van Sint-Gillis overleden

Willy Ysabeaux hier links op de foto met mede-schepenen

Bekende Brusselaar en PS'er Willy Ysabeaux (77) is overleden. Dat meldt zijn ex-collega en schepen van Onderwijs in Sint-Gillis Jean Spinette vanochtend op Facebook. Ysabeaux werd schepen van Sociale Zaken in 1989 en oefende die functie 18 jaar lang uit. Hij bleef actief in het verenigingsleven.

De vroegere schepen was een graag geziene gast in veel Brusselse kringen. Hij richtte onder andere het gezelschap de Kuulkappers op, een geschiedkundige kring in Sint-Gillis die het verleden van de gemeente, met in het bijzonder de kolen- en spruitenkwekerij, eert. Overal waar hij kwam, bracht hij ook zijn vrouw Annie mee.

Het koppel stond in de Sint-Gilleoise politiek ook wel bekend als Abraracourcix (of Heroïx) en Bonemine, het leiderskoppel uit de stripreeks Asterix en Obelix. Ze werden gezien als de symbolische leiders van de gemeente.

Ysabeaux spendeerde zijn tijd het liefst in Brusselse restaurants met zijn vrouw en andere Brusselaars van gezegende leeftijd.

De politicus was al langer ziek. Het afgelopen jaar ontwikkelde hij verschillende complicaties en verslechterde de situatie. De vrolijke bon-vivant met ditto snor werd 77.

Ook burgemeester van Sint-Gillis Charles Picqué betreurt het overlijden van zijn trouwe rechterhand Ysabeaux op Facebook.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?