Wouter Beke: 'Maingain geeft vals gevoel van veiligheid'

© PhotoNews
| Wouter Beke (CD&V), Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding in de regering-Jambon.

Na de berisping van Maggie De Block jegens burgemeester Olivier Maingain, spreekt nu ook Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke zich uit over de 'disproportionele' maatregelen van de burgemeester.

Ter preventie van een verdere verspreiding van het coronavirus, nam burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain wel erg ernstige maatregelen. Zo mogen personen die zijn teruggekeerd uit risicogebied, 14 dagen lang niet naar school, crèches, sportinstellingen of andere openbare plaatsen in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Verscheidene politici, waaronder minister van Volksgezondheid Maggie De Block, spraken zich gisteren al uit tegen de maatregel. Nu volgt ook Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke.

"We moeten bijzonder waakzaam zijn", geeft Beke toe, "maar de maatregelen moeten proportioneel zijn en dit soort maatregelen geeft eerder een vals gevoel van veiligheid."

Capaciteit verdubbelen

Minister Beke verwacht ook dat er de "komende uren" nog wel gevallen zullen opduiken, maar dat er "dag en nacht" gewerkt wordt om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen en om mogelijke gevallen op te sporen.

Intussen stijgt de vraagt naar screenings. Zo bekijkt het UZ in Antwerpen of het de capaciteit kan verdubbelen om iedereen te kunnen opvangen. Volgens minister Beke zal de vraag naar extra testcapaciteit bekeken worden door de experten in de Risk Management Group.

Daarnaast heeft minister Beke de ziekenhuizen een brief gestuurd om hun capaciteit in kaart te brengen. Bedoeling is om te kijken hoeveel kamers de ziekenhuizen indien nodig ter beschikking kunnen stellen om eventuele coronagevallen op te vangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?