Yamila Idrissi c Reporters

Idrissi zetelde tien jaar in het Vlaams Parlement.

De Brusselse SP.A-politica Yamilla Idrissi is in mei geen kandidaat meer voor de verkiezingen. Ze stopt met de actieve politiek. Idrissi is een van de zes Brusselse volksvertegenwoordigers in het Vlaams Parlement.

Yamilla Idrissi zetelde tien jaar in het Vlaams Parlement en was 20 jaar lid van de partij SP.A. Maar in een interview in het weekblad Knack zegt de politica dat het welletjes is geweest. "Ik heb gezegd wat ik te zeggen heb," klinkt het.

Ze was in 2003-2004 lid van het Brussels en het Vlaams Parlement. Ze werkte op het kabinet van de socialistische ministers Frank Vandenbroucke en Peter Vanvelthoven. Sinds 2009 is ze Vlaams Parlementslid, als een van de zes Brusselse volksvertegenwoordigers.

Idrissi was een van de vroege pleitbezorgers van een museum voor moderne kunst in Brussel. Haar maatschappelijk engagement wil ze niet langer in een politiek halfrond voeren, maar zal ze nu elders verderzetten. "Ik wil impact blijven hebben op de samenleving. Waar of hoe, dat weet ik nog niet," zegt ze in Knack.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , Yamilla Idrissi , SP.A

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni