Idrissi: 'Citroënmuseum zet zich internationaal op de kaart'

LBU
© BRUZZ
29/09/2016

Vlaams parlementslid Yamila Idrissi (SP.A) reageert verheugd op het nieuws dat de Brusselse regering een akkoord heeft gesloten met het Parijse Centre Pompidou voor de uitbouw van het Citroënmuseum. 'Brussel haalt hiermee een culturele speler van wereldformaat binnen en zet zich zo internationaal op de kaart.'

Idrissi spreekt zelfs van een historische dag voor Brussel. "Deze beslissing zal Brussel en de kanaalzone een creatieve en culturele boost geven", laat ze weten in een persbericht. "Het zal zorgen voor tewerkstelling, voor een opwaardering van de buurt en ook mee helpen bouwen aan het imago van onze hoofdstad."

Nog volgens het parlementslid getuigt de overeenkomst met Centre Pompidou van ambitie. "De Brusselse regering bewijst dat ze van het museum een volwaardige instelling met internationale uitstraling wil maken", zegt ze. "Ook de discussie rond de collectievorming van het museum is zo beslecht: het Centre Pompidou heeft meer dan 100.000 werken ter beschikking."

Draagvlak
Sinds de sluiting van de vleugel voor moderne kunst van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in 2011 probeert Idrissi al een draagvlak te creëren voor de bouw van een museum voor hedendaagse kunst.

Haar visie over het Museum aan het Kanaal (MAK), zoals zij het zelf noemde, werd ondertekend door verschillende bekende Brusselaars, onder wie Stromae, regisseur Michaël Roskam en architect Julien De Smedt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni