Cieltje Vanachter

N-VA verwonderd over aanstelling museumdirecteur

LBU
© BRUZZ
29/09/2016

Volgens Brussels parlementslid Cieltje Van Achter (N-VA) blijven er nog heel wat vragen onbeantwoord over de uitbouw van het Citroënmuseum. "De aanstellingsprocedure van de directeur, maar ook het kostenplaatje en de collectievoorwaarden blijven totaal onduidelijk."

Van Achter is vooral verwonderd over de aanstelling van de ex-kabinetschef van minister-president Rudi Vervoort (PS) als directeur van het nieuwe Citroënmuseum. "Zou er een selectieprocedure georganiseerd zijn om Yves Goldstein te verkiezen", vraagt ze zich af in een persbericht. "Of bleek die weer eens niet nodig?"

Daarnaast vraagt het parlementslid zich ook af hoeveel dit project zal kosten en welke afspraken er daarover zijn gemaakt met Parijs. "Een aantal buitenlandse musea die beroep gedaan hebben op andermans collecties zagen hun verzameling na een tijd verdwijnen", zegt ze. "Ik hoop fiasco's, zoals andere musea gekend hebben, hier in Brussel niet mee te maken."

Daarom roept ze Vervoort op om open en transparant te communiceren over alle facetten van het project in de Citroëngarage. "Want een Centre Pompidou aan het kanaal kan een fantastisch verhaal worden", aldus nog Van Achter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni