10.000 handtekeningen voor verlofstelsel thuiswerkende ouders

Blijf in uw kot: ouders en kinderen blijven thuis ter bestrijding van het coronavirus (covid-19) Blijf in uw kot: ouders en kinderen blijven thuis ter bestrijding van het coronavirus (covid-19)
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Blijf in uw kot: ouders en kinderen blijven samen thuis ter bestrijding van het coronavirus.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Blijf in uw kot: ouders en kinderen blijven samen thuis ter bestrijding van het coronavirus.

Een petitie van de Gezinsbond en Ligue des Familles voor een tijdelijk verlofstelsel voor thuiswerkende ouders met jonge kinderen is na vijf dagen 10.000 keer ondertekend. Eind deze week hopen de organisaties hierover samen te zitten met federaal minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V).

Nu de scholen door de coronacrisis gesloten zijn, moeten ouders de zorg voor hun jonge kinderen al enkele weken combineren met thuiswerk. Als scholen na de paasvakantie niet heropenen, zal er ook nieuwe leerstof moeten aangeleerd worden.

"De combinatie thuiswerk en de zorg voor jonge kinderen is voor veel ouders nu al een onhaalbare situatie. Als daar nog nieuwe leerstof bijkomt, kan dat de emmer doen overlopen", waarschuwt de Gezinsbond woensdag. Samen met de Ligue des Familles pleit de Gezinsbond daarom voor een tijdelijk verlofstelsel voor ouders met kinderen onder de 12 jaar of kinderen met een bijzondere zorgbehoefte.

De petitie moet die eis kracht bijzetten. De vraag om een speciale regeling werd immers al een tijdje geleden gesteld aan minister Muylle, maar bleef nog onbeantwoord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?