150 moslims protesteren tegen verbod ritueel slachten

© Ahmed El Khannouss via Facebook

Aan het Justitiepaleis hebben zaterdagnamiddag zo'n 150 moslims geprotesteerd onder de noemer 'handen af van ons stukje halalvlees.' Ook Brussels parlementslid Ahmed El Khannouss protesteerde mee. "Bij een goed uitgevoerde rituele slachting lijden dieren minder."

In Vlaanderen is er al een verbod op onverdoofd slachten, in Wallonië gaat de maatregel vanaf september van kracht. De betogers eisen dat ritueel slachten in Brussel mogelijk blijft. "Wij zijn moslims, wij willen halal eten", klonk het vanop het Poelaertplein.

Brussels parlementslid en gemeenteraadslid in Molenbeek Ahmed El Khannouss (CDH) protesteerde mee, voor het ritueel slachten. "Er bestaan rapporten waaruit blijkt dat dieren minder lijden bij een rituele slachting dan in de gewone slachthuizen", aldus El Khannouss, "als de rituele slachting goed wordt uitgevoerd."

Volgens El Khannouss is er binnen de moslimgemeenschap en de joodse gemeenschap de wil om slachters op te leiden en zouden beide gemeenschappen niet tegen controle zijn. De meeste deelnemers aan het protest waren individuele moslims, al deden ook enkele leden van de partij Islam en Sharia4Belgium mee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?