150 taxi's voorzien van plexiglazen wand

© Tom Bonte van Beursschouwburg
| Taxi's zijn nog steeds toegelaten in de Ortsstraat. Ook na de heraanleg.

Zo'n 150 Brusselse taxi's werden voorzien van een plexiglazen wand tussen de voor- en achterzitjes om een coronabesmetting te voorkomen. Ook Vlaamse en Waalse taxi's wachten op een installatie.

"We hebben al 150 taxi's voorzien van plexiglas", zegt Mostefa Beggar in La Dernière Heure over zijn 'start-up' 'MBT Adaptation'. Zijn initiatief kent een groot succes, en heeft zelfs al aanvragen uit Parijs gekregen. "We doen er alles aan om de wagens te voorzien van maximale veiligheidsomstandigheden, met maskers en gel."

Sinds de coronacrisis vallen de taxichauffeurs terug op minimale inkomsten. Klanten zijn niet alleen bang voor besmetting. Door de sluiting van de horecazaken en bedrijven verdween het taxicliënteel grotendeels uit het straatbeeld.

Chauffeur Christophe Huylebroeck getuigt in La Dernière Heure over zijn teruggeweken inkomsten. "Ik krijg minder dan vijf procent van mijn gewoonlijke klanten in de wagen", zegt hij. Hij is niet de enige taxichauffeur die vindt dat de overheid het gebruik van maskers in taxi's moet verplichten, aangezien het ook een vorm van 'openbare dienstverlening' is. "Maar ik ga er zelf alles aan doen om de mensen opnieuw een gevoel van veiligheid te geven, dus ik heb al zelf maskers en gel in de aanbieding," zegt Huylebroeck.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?