20-tal preventieve aanhoudingen om rellen te voorkomen

© BRUZZ

Wie dit weekend door de Elsene of Stad Brussel wandelde zal het niet ontgaan zijn: de politie is zeer zichtbaar in het straatbeeld. Na de rellen van afgelopen weekend was er op sociale media opgeroepen om dat nog eens over te doen. Voorlopig is het rustig in de stad, maar de politie is wel al overgegaan tot arrestaties.

voetzoekers_reldreiging
© Politie Brussel Hoofdstad-Elsene

“Er zijn nog geen incidenten te betreuren,” aldus woordvoerder Olivier Slosse van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. “Wel hebben we enkele preventieve controles gedaan waardoor een twintigtal mensen preventief zijn aangehouden”.

Op zondag 7 juni na het afloop van een grote Black Lives Matter betoging aan het Poelaertplein kwam het tot plunderingen en ernstige rellen. Daarbij werden er meer dan 239 mensen gearresteerd. Vrij snel na de rellen werd er opgeroepen om dit weekend opnieuw te gaan plunderen in het stadcentrum en in de omgeving van de Naamsepoort.

De politie gaf duidelijk gehoor aan deze oproepen en trok er met reserves op uit om de potentiële rellen en plunderingen in de kiem te smoren. “Bij controles van enkele groepen en individuen troffen we materialen aan die ze duidelijk bij zich hadden om schade aan te richten. Preventief en vastberaden halen we deze voorwerpen van de straat. Er is geen enkele reden om hiermee rond te lopen. We blijven waakzaam op het hele grondgebied.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?