Rudi Vervoort (PS), Brussels minister-president

| Rudi Vervoort (PS), Brussels minister-president.

23 miljoen voor 575 extra Franstalige kinderopvangplaatsen in Brussel

© Belga
20/07/2023

De Franstalige Brusselse regering (Cocof) heeft 22 projecten geselecteerd die in totaal 575 extra kinderopvangplaatsen moeten opleveren in het Brussels Gewest. Ze trekt daarvoor meer dan 23 miljoen euro uit, meldt minister-president Rudi Vervoort (PS), die in de Franse Gemeenschapscommissie bevoegd is voor kinderopvang, donderdag.

In 2022 schreven de Franse Gemeenschap, het Brussels Gewest en de Cocof een projectoproep uit om tegen 2026 2.100 nieuwe plaatsen in de Brusselse kinderdagverblijven te subsidiëren. In de eerste uitvoeringsfase zullen er 773 opvangplaatsen bijkomen.

Enkele van de geplande structuren kunnen binnenkort hun deuren al openen. In de tweede fase moeten daar nog eens 1.224 opvangplaatsen bijkomen. De 22 gekozen projecten bevinden zich in wijken waar de dekkingsgraad van gesubsidieerde plaatsen lager is dan het gewestelijke gemiddelde.

Daarnaast heeft de Brusselse gewestregering op haar meerjarig begrotingstraject 2 miljoen euro extra vrijgemaakt, waardoor het Gewest in 2023 meer dan 16 miljoen euro zal besteden om via het systeem van gesubsidieerde contractuelen banen te financieren voor kinderverzorg(st)ers die de kinderen begeleiden en opvangen. Naar aanleiding van deze eerste projectselectie zullen 75 kinderverzorg(st)ers aan de slag kunnen gaan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni