35 kinderen in quarantaine na besmetting op speelplein in Jette

© PhotoNews

35 kinderen van het Jetse vakantiespeelplein Kids' Holidays zijn maandagochtend in quarantaine geplaatst nadat een kind positief testte op het coronavirus. De ouders van het besmette kind hadden het resultaat van de coronatest nog niet, maar zetten het kind toch af op het speelplein. Dat weet BX1.

De ouders die maandagochtend hun kind hadden afgezet bij de gemeentelijke speeltuin wisten dat hun zoon gevaar liep. Ze waren namelijk aan het wachten op de resultaten van de test van hun kind. De ouders brachten de monitoren niet op de hoogte van de situatie. Twee uur nadat ze hun kind afzetten, kwamen de ouders het kind alweer ophalen omdat de resultaten van de test positief bleken.

Door die onvoorzichtigheid moet nu de hele bubbel van 35 kinderen en hun monitors in quarantaine. Jets schepen van Sport Benoît Gosselin (cdH) vindt de houding van de ouders onverantwoord en raadpleegde na de feiten meteen zijn juridische dienst. Daarnaast heeft Gosselin ook een aangetekende brief verstuurd naar de ouders met een verzoek om uitleg en verantwoording.

Ondertussen blijft Kids' Holidays toegankelijk voor kinderen uit de andere groepen die niet in de bubbel van het besmette kind zaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?