36.500 handtekeningen voor behoud Océade en Mini-Europa

© brusselnieuws.be
24/01/2013
De petitie voor het behoud van Mini-Europa en waterpretpark Océade kon ondertussen al meer dan 36.000 handtekeningen verzamelen.

De twee attracties aan de Heizel verzamelden ruim 26.020 handtekeningen ter plaatse en nog eens 10.860 via de website. Dat schrijft La Capitale en staat ook op de website van de petitie.

Eerder deze maand bleek al dat de twee parken de voorbije jaren steeds meer bezoekers trekken, terwijl de omzet van de attracties nog sneller stijgt.

De twee moeten in principe dicht tegen eind augustus van dit jaar. Ze moeten wijken voor het Neo-plan van de Stad Brussel, dat prioriteit geeft aan een omvangrijk congrescentrum, een groot winkelcentrum en woningen.

Thierry Meeùs, eigenaar van de twee parken, vroeg herhaaldelijk om een verlenging van zijn contract. Volgens hem is het duidelijk dat de eerste steen voor de nieuwe projecten ten vroegste over vijf jaar wordt gelegd. Het stadsbestuur met schepen van Toerisme Close (PS) geeft voorlopig geen eenduidig antwoord op die vraag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni