477 overlijdens in Brusselse woonzorgcentra

© Photonews
| (archiefbeeld)

In totaal vallen er inmiddels 477 slachtoffers ten gevolge van de coronapandemie te betreuren in de Brusselse woonzorgcentra. 203 overlijdens waren geteste personen, en 274 overlijdens zijn vermoedelijk aan het virus toe te schrijven.

Dat bevestigt het kabinet van Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) aan onze redactie. De cijfers verschillen nog steeds met die van het Belgisch instituut voor Volksgezondheid, Sciensano, waar men op dit moment in totaal 'maar' 242 overlijdens in de Brusselse woonzorgcentra heeft geteld. Sciensano telde de laatste 24 uur 13 overlijdens in Brusselse woonzorgcentra.

Aan de oorzaak van het verschil ligt het dubbelchecken van de cijfers bij Sciensano, meldden we eerder. “De opmaak van onze statistieken vergt een iets tragere, maar vooral grondigere procedure,” klonk het toen. “Daardoor zitten we met een achterstand tegenover de getallen die de Brusselse overheid communiceert.”

Bovendien bleek dat maximum 82 procent van de Brusselse woonzorgcentra hun gegevens doorgeven. Het is niet ondenkbaar dat het totale aantal overlijdens in de woonzorgcentra in de hoofdstad dus nog hoger ligt dan de 477 geregistreerde slachtoffers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?