Op 8 januari 2021 krijgen 113 van de 126 bewoners van wzc Romana in Laken een vaccinatieprik tegen Covid-19. Viroloog Emmanuel André vaccineert mee.

| Op 8 januari 2021 krijgen 113 van de 126 bewoners van wzc Romana in Laken een vaccinatieprik tegen Covid-19. Viroloog Emmanuel André vaccineert mee

54 van de 162 Brusselse rusthuizen kregen reeds vaccins

EDB
© BRUZZ - Belga
08/01/2021

Van de 162 Brusselse rusthuizen en serviceflats erkend door Iriscare hebben er 54 de nodige vaccins ontvangen. Dat meldt de GGC-administratie Iriscare op vrijdag. Om de vaccinatiecampagne sneller te laten verlopen heeft Iriscare bovendien de planning voor de vaccinering aangepast.

In totaal werden daarmee 4.050 vaccins toegediend. Welke rusthuizen volgende week aan bod komen, wordt komend weekend op de website van Iriscare gepubliceerd, aldus woordvoerder Sven Heyndrickx.

Om de vaccinatiecampagne sneller te laten verlopen heeft Iriscare bovendien de planning voor de vaccinering aangepast. De personeelsleden van de Brusselse rusthuizen en de rust- en verzorgingstehuizen zullen op die manier sneller gevaccineerd worden.

Vanaf 18 januari kunnen de personeelsleden gevaccineerd worden, samen met bewoners die een eerste inenting krijgen. De personeelsleden van de rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen waarin de bewoners al een eerste dosis van het vaccin gekregen hebben, worden niet vergeten. Zij krijgen in de week van 25 januari hun eerste dosis, terwijl de bewoners hun tweede dosis ontvangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , coronavaccin , iriscare , Brusselse woonzorgcentra

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni