18 mei 2020: heropening van de scholen voor een beperkt aantal leerjaren. Social distancing is de regel, mondmaskers zijn niet verplicht, maar alomtegenwoordig

55 leerlingen van Koninklijk Atheneum Etterbeek in quarantaine na 5 besmettingen

ZM
© BRUZZ
21/09/2020

In het secundair onderwijs van het Koninklijk Atheneum Etterbeek zijn er vijf leerlingen besmet met het coronavirus. Dat meldt directeur GO! CLB Brussel Dries Vandermeersch. Er waren al 27 leerlingen in quarantaine geplaatst, maar naar aanleiding van deze recente besmettingen komen daar nog eens 28 leerlingen bij.

Van de scholen die onder het CLB Brussel vallen zijn er in totaal 70 positief-geteste leerlingen en leerkrachten, en werden 582 leerlingen in quarantaine geplaatst. “Wie er precies in quarantaine moet, hangt af van het soort contact. Gaat het over een hoog risico contact, waarbij iemand zich langer dan 15 minuten dichter dan 1,5 meter bij een besmette persoon bevindt, dan kiezen we voor quarantaine.”

Volgens Vandermeersch moet soms slechts een deel van de klas in quarantaine, omdat er met een vast plaatsensysteem wordt gewerkt, en er dus geen sprake is van hoog risico contact tussen alle leerlingen. “Bij besmette leerkrachten geldt dezelfde procedure. Wanneer zij in quarantaine moeten, kan dat voor sommige scholen organisatorische problemen met zich meebrengen”, zegt Vandermeersch van het CLB Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Samenleving, coronabesmetting, Koninklijk Atheneum Etterbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni