700-tal mensen op 'Witte mars voor Mehdi'

EDB, GR, HD, KVDP
© BRUZZ
27/10/2019
Updated: 27/10/2019 20.36u

Op zondagnamiddag verzamelden ongeveer 700 mensen op het De Brouckèreplein om deel te nemen aan de mars ter herinnering van Mehdi. Van daaruit trokken ze in stilte richting de Kunstberg. De 17-jarige jongen overleed op 20 augustus nadat hij gegrepen werd door een politiewagen.

Heel veel jongeren kwamen Mehdi herdenken.

Met de mars wil de familie van Mehdi hulde brengen aan de overleden jongen. "Tegelijk wil ik ook een signaal geven dat er duidelijkheid moet komen," vertelt de broer van Mehdi, Ayoub Bouda, aan onze reporter ter plekke. "We hebben die duidelijkheid nodig om afscheid te kunnen nemen." Volgens Bouda kreeg de familie heel wat steun de voorbije weken. "De opkomst vandaag bewijst dat opnieuw." (Lees verder onder afbeeldingen)

Aan de Kunstberg overhandigde het basketbalteam van Mehdi bloemen aan zijn grootmoeder, en vonden er emotionele speeches plaats door de broer, kleine zus en moeder van de overleden jongen. Om de mars af te sluiten werden er witte ballonnen losgelaten, op enkele honderd meter van waar Mehdi Bouda om het leven kwam. (Lees verder onder video)

In een emotionele speech neemt de moeder van Mehdi Bouda ook de media in het vizier.

In een eerder interview met BRUZZ verklaarde de broer van Mehdi waarom hij voor 'wit' koos. "Hij was een onschuldig kind. Dat vergeten de mensen soms," klonk het toen.

Volgens het parket was Mehdi gevlucht bij een identiteitscontrole aan de Kunstberg, maar het onderzoek is nog niet afgesloten. Zijn familie trekt de uitspraak in twijfel en eist antwoorden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, mehdi, Witte Mars voor Mehdi, De Brouckèreplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni