Familie doodgereden Mehdi eist gerechtigheid

In een moskee in Anderlecht vond een ceremonie plaats ter ere van de 17-jarige Mehdi.

Nabestaanden van de 17-jarige Mehdi, die om het leven kwam na een ongeval met een politiewagen, zijn op zoek naar extra getuigenissen. Zij lanceerden hun oproep via sociale media. Er heerst nog onduidelijkheid rond de exacte omstandigheden van het ongeval, die onderzocht worden. Voor het vrijdaggebed vond er ook een herdenking plaats voor de jongeman, waar veel volk op afkwam.

Iets voor middernacht op dinsdagavond werd de 17-jarige Mehdi vlakbij het Centraal station, in de Kantersteenstraat, aangereden door een politievoertuig, waarna hij ter plekke overleed. Hij zou zelf op de vlucht geweest zijn voor een andere patrouille, die bezig was een drugscontrole uit te voeren. Het parket onderzoekt de zaak.

Momenteel zijn er nogal wat onduidelijkheden over de exacte omstandigheden van het ongeluk. De politie geeft te kennen dat ze op weg waren om een ander misdrijf halt toe te roepen en snel reden. Daardoor werd het slachtoffer te laat opgemerkt. De zwaailichten van de politie stonden aan, maar of dit voor de sirene geldt is ook een deel van het onderzoek.

De familie eist gerechtigheid

De exacte omstandigheden zijn dus nog niet duidelijk. De nabestaanden van de overleden jongeman willen opheldering. Ze vermoeden dat er beeldmateriaal van het ongeluk bestaat. Of ze hopen dat er ooggetuigen zijn die zich zullen aanmelden. Daarom roepen ze via Facebook op om alle bruikbare informatie met hen te delen.

Het heengaan van Mehdi is duidelijk hard aangekomen. "De familie wenst niet te reageren", vertelden vrienden van Mehdi aan BRUZZ. "Alle communicatie moet via de advocaat verlopen die de familie onder de arm heeft genomen."

Massale steunbetuiging

Vrijdag werd het heengaan van Mehdi herdacht om 14 uur, met een ceremonie die plaatsvond in een moskee in Anderlecht. Daar kwam een massa volk op af. Vlak voor de uitvaartdienst begon stond de moskee nokvol, laatkomers moesten de plechtigheid vanop het voorplein volgen. De media werden geweerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?