800 mensen voeren actie tegen Covid Safe Ticket

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021
Updated: 17-10-2021 - 15:37

Zo'n achthonderd personen kwamen vandaag/zaterdag om 13u samen aan het hoofdkantoor van vaccinontwikkelaar Pfizer aan de Pleinlaan in Elsene. Ze protesteerden er tegen de invoering van het Covid Safe Ticket (CST) in Brussel.

De burgeroptocht werd onder meer georganiseerd door David Bouillon, een huisarts afkomstig uit Bergen die sterk gekant is tegen vaccinatie. Hij startte ook al een gerechtelijke procedure tegen de Belgische regering en de Europese Commissie.

De manifestanten toonden borden waarop onder meer 'Touche pas à ma liberté' (raak niet aan mijn vrijheid) of nog 'Stop Dictature Sanitaire' te lezen viel.

"Er zijn geen incidenten te melden", weet Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene. De politie telde 800 deelnemers.

Het Covid Safe Ticket is sinds vrijdag 15 oktober onder meer verplicht voor iedereen vanaf 16 jaar die in Brussel op café of restaurant wil, indoor wil sporten of binnen naar een cultureel evenement wil. In woonzorgcentra en ziekenhuizen is zo'n CST al verplicht vanaf 12 jaar voor bezoekers.

Meer info over het CST in Brussel vind je hier.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?