9.000 studenten woonden Brussel Brost bij: 'Een van de meest uitbundige edities'

EDB
© BRUZZ
01/10/2021

Afgelopen donderdag vierden maar liefst 9.000 studenten samen het begin van het academiejaar op Brussel Brost, het gratis studentenfestival in Brussel. Het was meteen het eerste muziekfestival op Brusselse bodem met zoveel aanwezigen sinds het begin van de pandemie. “De knaldrang van de studenten resulteerde in één van de meest uitbundige edities.”

Dat veel studenten lang hadden uitgekeken naar dit festival, werd meteen duidelijk. “Anderhalf jaar niet kunnen feesten is lang,” vertelt een student. “Deze zomer kon het al een beetje, maar hier samen met mijn medestudenten in Brussel kunnen vieren, is extra speciaal.”

Volgens de organisatie resulteerde de knaldrang van de studenten in één van de meest uitbundige edities van het festival. “De studenten hebben duidelijk lang gewacht op een dik feestje. Het uitzinnige publiek overtrof alle verwachtingen,” aldus Tim Fabry, organisator bij Brik.

Het nieuwe academiejaar werd zonder afstandsregels of mondmaskers ingezet. Toch was corona niet helemaal weg. Aan de ingang werd naar een geldig Covid Safe Ticket gevraagd en wie dat niet had, kon ter plekke een sneltest laten afnemen.

Een aanwezige Vacci-Bus moest niet-gevaccineerde studenten dan weer overtuigen om zich toch te laten inenten. Dat bleek een succes te zijn. Er lieten zich 30 studenten vaccineren. “Dat is een succes, als je het vergelijkt met hoeveel reeds gevaccineerde studenten hier aanwezig zijn”, vertelt het medische team.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni