Aanslag in Joods Museum herdacht

Op vrijdagmiddag vond een herdenking plaats in het Joods Museum in Brussel. Dat gebeurde precies vijf jaar na de aanslag in het museum. De herdenking werd bijgewoond door verschillende politici en ambassadeurs, en werd ondersteund door slachtoffervereniging V-Europe.

De herdenking begon om klokslag 12 uur en duurde een uur. Eerst werden er speeches gehouden, waarna de aanwezigen met kaarsjes in de hand verzamelden op het binnenplein.

Verschillende politici, de ambassadeurs van Frankrijk, Israël, de Verenigde Staten en Marokko, en ook slachtoffervereniging V-Europe betuigden hun steun. De herdenking kon rekenen op zo'n 100 aanwezigen, zegt Thalie Saumon van het Joods Museum aan BRUZZ.

De aanslag op het Joods Museum van Brussel vond precies vijf jaar geleden plaats, op 24 mei 2014, en eiste vier mensenlevens.

Een week na de aanslag werd in Marseille Mehdi Nemmouche opgepakt. De man ontkende dat hij de aanslag had gepleegd, maar het Brusselse assisenhof bevond hem begin maart 2019 wel schuldig aan viervoudige moord met een terroristisch karakter en veroordeelde hem tot een levenslange gevangenisstraf.

herdenking joods museum
© Thalie Saumon

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?