Acht nieuwe Brusselaars besmet met coronavirus

© PhotoNews

Van de 422 stalen die zaterdag zijn getest, bleken er 31 positief. Acht van de 31 nieuwe coronapatiënten zijn Brusselaars. Het totaal aantal besmettingen in ons land ligt daarmee op 200. Dat meldt de FOD Volksgezondheid.

Zaterdag waren er nog bijna dubbel zoveel nieuwe gevallen: 60 op een totaal van 771 tests. Een dag eerder waren er 59 nieuwe gevallen, toen op 441 tests.

Het betreft dus maar een kleine stijging van het aantal besmettingen in vergelijking met vorige dagen. "Het is mogelijk dat we het grootste effect van de terugkeer van Covid-19-positieve reizigers uit (vooral) Noord-Italië achter de rug hebben", klinkt het op de website van de FOD Volksgezondheid.

Ook wordt er in het laboratorium momenteel voorrang gegeven aan de stalen van mensen met symptomen die mogelijk een ziekenhuisopname nodig hebben en aan stalen van zieke gezondheidswerkers. "Dit omwille van de wereldwijde leveringsproblemen van reagentia. Dat zijn producten die nodig zijn bij de analyses. Tot slot, stelt het laboratorium tijdens het weekend een daling vast van het aantal ingestuurde stalen", klinkt het.

Het valt wel op dat 8 van de 31 besmettingen Brusselaars zijn. Gisteren bleek nog dat twee patiënten van het UZ Brussel besmet waren, zonder dat ze op reis waren geweest naar risicogebieden. "We zijn toe aan een tweede generatie patiënten", zei viroloog Marc van Ranst daarover.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?