ACOD protesteert voor Molenbeeks gemeentehuis tegen ontslag vakbondsvoorzitter

Updated: 03-09-2020 - 18:20

Zo’n 50 leden van de sociale vakbond ACOD hebben aan het gemeentehuis van Molenbeek geprotesteerd tegen het ontslag van hun lokale vakbondsvoorziter, die voor de gemeente werkt als gemeenschapswacht. Met succes want de procedure is voorlopig stopgezet.

De Molenbeekse ACOD-voorzitter Karim Ben Aissa was midden augustus aanwezig bij de betoging van Viruswaanzin aan de Financietoren. Ben Aissa postte na afloop berichten op Facebook, maar deed dat volgens het ACOD op "persoonlijke titel".

De gemeente zou inmiddels een ontslagprocedure hebben opgestart tegen Ben Aissa, die ook opkomt voor de PVDA. "Wat ons betreft is het duidelijk dat dit een aanval is op de persoonlijke vrijheid van meningsuiting, net als een politieke aanval van een PS-burgemeester op een afgevaardigde die openlijk actief is binnen een andere partij," klinkt het bij ACOD.

De Molenbeekse voorzitter heeft tijdens het protest het woord genomen en had het over individuele vrijheden. Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) kwam na zijn speech de gemoederen bedaren. “Ik heb niets persoonlijks tegen Karim, we gaan dit rustig uitpraten,” klonk het voor de menigte.

De vakbond en het schepencollege hadden later een overleg. Volgens de vakbond kan Ben Aissa voorlopig niet ontslagen worden omdat er procedurefouten zijn gemaakt. De vakbondsvoorzitter kan enkel ontslagen worden na overleg met de vakbond. Dat is voorlopig nog niet gebeurd. De vakbond wacht nu op een officiële uitnodiging van het college voor overleg. Als die er niet komt, dreigen ze met nieuwe acties. Maar voorlopig is het ontslag dus van de baan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?