Actiris-directrice ontslagen: ‘Ze liet stagiairs gratis in haar huis werken’

© BRUZZ
07/08/2018

Na 23 jaar dienst werd Catherine J., directrice van de dienst Inspectie bij Actiris, ontslagen. De 52-jarige vrouw zou stagiairs en werkzoekenden in opleiding gratis werken laten uitvoeren hebben bij haar thuis.

Volgens de krant La Capitale ging de bal ging aan het rollen toen de algemene directie van Actiris in 2017 een anonieme brief kreeg waarin stond dat de vrouw gratis een basketbalterrein bij haar thuis had laten bouwen door stagiairs van een sociale tewerkstellingsdienst in Elsene. Deze dienst wordt gesubsidieerd door Actiris en wordt gecontroleerd door het departement waar Catherine J. aan het hoofd stond.

Na onderzoek bleek dat het basketbalterrein niet het enige ‘klusje’ was dat de vrouw gratis had laten uitvoeren. Ook liet ze haar trap opschuren en haar terras aanleggen door de stagiairs. Hierop besloot Actiris de directrice aan de deur te zetten.

Bij de sociale tewerkstellingsdienst in Elsene wordt, nog steeds volgens de Franstalige krant, beweerd dat haar toenmalige metgezel, een voormalig coördinator van de dienst, alles op poten had gezet. Die man werd ontslagen nadat de feiten aan het licht kwamen, maar vecht nu zijn ontslag aan. Ook Catherine J. trekt nu naar de Raad van State om tegen haar ontslag in te gaan.

Geen commentaar
Actiris bevestigt het ontslag van de directrice, maar geeft verder geen inhoudelijke commentaar zolang het dossier in handen is van het gerecht. "Actiris heeft in deze de voorgeschreven disciplinaire procedures snel en nauwgezet gevolgd, met respect voor het recht op verdediging, vooraleer over te gaan tot het ontslag ambtshalve van de directrice", klinkt het in een officiële reactie.

"De Algemene Directie heeft na het kennisnemen van de feiten haar verantwoordelijkheid opgenomen, waarna de Directieraad en het Beheerscomité een uitspraak hebben gedaan in de zaak. Het parket werd ook meteen op de hoogte gesteld."

"Gezien de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen deze beslissing voor de Raad van State, kiezen we ervoor om geen commentaar te geven en de vertrouwelijkheid van persoonlijke gegevens respecteren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Elsene , Samenleving , Actiris , schandaal , werkzoekenden

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni