© Google | De school is op zoek naar iemand die geen hoofddoek draagt. Actiris wil eerst onderzoeken of het zoekertje legaal is voor de jobaanbieding terug op de website van Actiris komt.

Actiris haalt jobaanbieding basisschool offline wegens hoofddoekverbod

KVDP
© BRUZZ
27/09/2021

Een Etterbeekse Franstalige school is op zoek naar een nieuwe poetshulp. Die zal geen hoofddoek mogen dragen en daarom haalde de Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris de jobaanbieding van zijn website. “Er bestaat twijfel over de wettelijkheid van het zoekertje.”

Dat schrijft La Dernière Heure en wordt bevestigd door Actiris. Op de website van het Brusselse arbeidsbemiddelingsbureau had de Etterbeekse basisschool Communauté Educative Sainte-Geneviève een zoekertje geplaatst met een jobaanbieding. “Persoon gezocht die kan instaan voor het kuisen en toezicht op de kinderen (m/v/x),” stond er te lezen. De school verduidelijkte ook dat het dragen van een hoofddoek verboden is in de school en dat Frans er de voertaal is.

Het zoekertje werd maandag offline gehaald. “Het is voorlopig offline gehaald, omdat we beter willen evalueren of het zoekertje legaal is,” zegt Actiris-woordvoerder Jan Gatz. “In eerste instantie leek het ons van wel, maar er bestaat twijfel over de wettelijkheid van het zoekertje.”

Actiris had ook enkele klachten ontvangen van een aantal mensen die het zoekertje gezien hadden. Wanneer de jobaanbieding terug te zien zal zijn op de website van Actiris is nog niet duidelijk. “Dat kan vandaag of binnen enkele dagen zijn. We moeten het eerst nog evalueren.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie