Actiris strijdt tegen discriminatie vrouwen

© Actiris
| De nieuwe Actiriskantoren aan de Sterrenkundelaan ter hoogte van Madou.

Vrouwen zijn nog te vaak slachtoffer van discriminatie op de arbeidsmarkt, zegt Actiris op de vooravond van de Internationale Vrouwendag. De dienst Diversiteit van de Brusselse tegenhanger van de VDAB biedt daarom gratis oplossingen aan ondernemingen die het probleem willen aanpakken.

Uit de laatste cijfers blijkt dat bijna 70 procent van de meldingen van discriminatie op het werk van vrouwen komt. “Deze zorgwekkende cijfers tonen aan dat er nog heel wat inspanningen te leveren zijn om genderdiscriminatie op de werkvloer weg te krijgen”, reageert directeur-generaal van Actiris Grégor Chapelle.

Op de vooravond van de Internationale Vrouwendag legt Actiris de nadruk op de middelen waarover ze beschikt om discriminatie tegen te gaan. Zo heeft Actiris een dienst Diversiteit, waarop bedrijven gratis beroep kunnen doen. De dienst kan zo, samen met een bedrijf, een actieplan ontwikkelen om discriminatie aan te pakken.

Daarbij kan Actiris financieel tussenkomen tot 50% van de kosten van het actieplan, met een plafond van 10.000 euro. Na twee jaar wordt dat diversiteitsplan geëvalueerd. Indien die evaluatie positief is, krijgt het bedrijf een ‘diversiteitslabel’ van het Brussels Gewest.

BNP Paribas Fortis is zo een bedrijf met een diversiteitslabel. Zij organiseren discussieworkshops tussen moeders die uit zwangerschapsverlof komen. Op die manier wordt het management gesensibiliseerd voor de terugkomst uit het zwangerschapsverlof.

Actiris roept meer bedrijven op om beroep te doen op hun diensten, met het oog op een verhoogde diversiteit van de werknemers. “Strijden tegen alle vormen van discriminatie zit in het DNA van Actiris”, besluit directeur-generaal Chapelle.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?