Activisten plakken honderden affiches in tiental steden voor regularisatie sans-papiers

© Belga
20/12/2021

Meer dan 250 activisten hebben in de nacht van zondag op maandag honderden affiches geplakt voor de regularisatie van mensen zonder papieren in een tiental steden in België, waaronder Brussel, Gent, Antwerpen en Leuven. De actie kadert in de campagne In My Name, waarmee de jongerenbeweging Réseau Ades 25.000 handtekeningen wil verzamelen voor een burgerwet voor de regularisatie van sans-papiers, luidt het in een persbericht.

Behalve de meer dan duizend affiches in bushokjes en metrostations en op aanplakmuren worden er maandag ook zowat 5.000 deurhangers opgehangen in het openbaar vervoer. Die moeten de aandacht vestigen op de dagelijkse realiteit van mensen zonder papieren.

De posters en deurhangers verwijzen naar de campagnewebsite inmyname.be, waar mensen het burgerwetsvoorstel voor regulsarisatie kunnen ondertekenen. Als de nodige 25.000 handtekeningen worden verzameld, zal het wetsvoorstel worden besproken in het federaal parlement.

"Het is ondertussen vier jaar geleden dat de actie#NotInMyName plaatsvond," zegt Sarah, woordvoerder van de actie. "Die actie stelde het migratiebeleid al aan de kaak en kon op veel steun rekenen. Sindsdien is er niets veranderd. Politieke beslissingen zijn nog steeds onmenselijk, willekeurig en dodelijk. We willen laten zien dat een ander beleid mogelijk is. De burgerwet voor regularisatie is een concrete stap."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni